Win2000

Izvor: Wikidesk

Inačica od 06:03, 29. kolovoza 2008. koju je unio/unijela Helpadmin (Razgovor | doprinosi)
(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Skoči na: orijentacija, traži
Provjereni sadržaj - CARNet Helpdesk

Sadržaj na ovim stranicama provjerio je CARNet Helpdesk. Provjerom nisu utvrđene nikakve štetne posljedice pravilnom primjenom uputa. Napominjemo kako sve radnje i podešavanja na Vašem računalu radite isključivo na vlastitu odgovornost.

Provjereno.jpg

Podešavanje parametara za spajanje - Win 2000

Da biste započeli konfiguraciju veze na Internet putem CARNeta u sustavu Windows 2000, najprije dva puta zaredom pritisnite lijevu tipku miša na ikoni My Network Places.

Nakon toga pritisnite mišem na tekst podvučen plavom bojom koji se nalazi s lijeve strane okvira za dijalog My Network Places. Tekst izgleda ovako: To set up networking on your computer, click Network and dial up connection.

Dvostrukim klikom na lijevu tipku miša izaberite Make new connection.

WIN2K01.jpg

Nakon toga pojavit će se okvir za dijalog Network Connection Wizard. U okviru za dijalog Network Connection Wizard pritisnite na Next.

WIN2K02.jpg

Sada će se pojaviti okvir za dijalog koji vidite na donjoj slici. Odaberite Dial up to Internet. Pritisak na Next vodi vas na sljedeći korak.

WIN2K03.jpg

Prvo odaberite I want to set up my Internet connection manually..., a nakon toga kliknite Next.

WIN2K04.jpg

Odaberite I connect through a phone line and a modem. Nakon toga pritisnite Next..

WIN2K05.jpg

U najvećem broju slučajeva ovdje nije potrebno ništa mijenjati. Na padajućoj listi ponuđeni su svi modemi instalirani na sistemu. Ako imate više modema odaberite onaj koji mislite koristiti za spajanje na CMU.

Korisnici koji za spajanje koriste ISDN terminal adapter (ISDN modem) ovdje trebaju odabrati jedan B kanal.

Kliknite Next.

WIN2K06.jpg

U ovom okviru za dijalog, ako je uključena, isključite opciju Use area code and dialing rules, pa upišite podatak o telefonskom broju (Telephone number): 076767676.

WIN2K07.jpg

U ovaj okvir za dijalog upišite podatke o svom korisničkom računu u sustavu CARNetovih modemskih ulaza pa pritisnite Next.

WIN2K08.jpg

U ovom koraku potrebno je upisati naziv veze, odnosno ime svog davatelja usluga, u ovom slučaju to je CARNet. Pritisnite Next.

WIN2K09.jpg

U gornjem okviru birate hoćete li odmah podesiti postavke vezane uz vašu elektroničku poštu. Odaberite No pa zatim Next.

WIN2K10.jpg

Pritisnite gumb Finish. Sada u okviru za dijalog Dial-Up Networking možete vidjeti ikonu koja predstavlja link za spajanje na CARNet.

WIN2K11.jpg

I to je to :)

Osobni alati