Kategorija:HUSO

Izvor: Wikidesk

Skoči na: orijentacija, traži

O usluzi

Svaka škola koja je članica CARNeta ima svog administratora imenika koji je zadužen za otvaranje elektroničke identitete u HUSO (Hosting usluga za srednje i osnovne škole) sustavu svim učenicima i nastavnicima škole. Elektronički identiteti potvrđuju vaš status učenika ili nastavnika, a služe vam za korištenje CARNetovih usluga. Ukoliko još niste dobili svoj elektronički identitet, javite se svom administratoru imenika.

Pristup Internetu

Sve hrvatske škole koje su članice CARNeta spojene su na CARNet mrežu i na njima možete pristupiti Internetu u školskim računalnim učionicama.

Ukoliko se na Internet želite spajati od kuće, provjerite usluge koje je za Vas razvio CARNet u suradnji s partnerima http://www.carnet.hr/ucenici/pristup_internetu .

E-mail

U sklopu Hosting usluge za srednje i osnovne škole – HUSO svim školama, zaposlenicima, razrednim odjelima i učenicima omogućeno je otvaranje besplatne e-mail adrese. E-mail adresa dobiva se zajedno s elektroničkim identitetom, čiji je sastavni dio.

Kako biste svojoj elektroničkoj pošti pristupili s bilo kojeg računala u svijetu, CARNet je razvio webmail sustav Webmail pomoću koje vrlo jednostavno web preglednikom možete čitati i slati svoju poštu.

Za pristup pošti korištenjem nekog od preglednika e-pošte pogledajte pripremljene upute na adresi https://helpdesk.carnet.hr/E-mail .

Druge upute vezane uz HUSO uslugu nalaze se abecedno popisane u nastavku:

Potkategorije

Ova kategorija ima samo sljedeću podkategoriju.

H

Osobni alati